Čestitka MO povodom Dana žena !

Napisao Mjesni odbor  07, Ožu, 2013   Poslano u Obavjesti

Drage žene!

Od srca vam čestitam 8. ožujka, dan na koji tradicionalno izražavamo zahvalnost i poštovanje prema ženama, dan koji nas podsjeća na velike i hrabre žene koje su se tijekom povijesti, u iznimno teškim uvjetima borile za ravnopravnost, za ono elementarno u ljudskom i civilizacijskom smislu što je, ipak, tako često bilo uskraćeno, neshvaćeno i progonjeno.

Danas je neko drugo vrijeme, ali posao nije završen. Na mnogim područjima još uvijek treba prijeći s riječi na djela, treba se boriti za istinsko vrednovanje položaja i uloge žene u suvremenom društvu. Još uvijek se i prečesto događa da, unatoč svemu, žena za istu stvar mora davati i ulagati više od muškarca, da joj je do istoga cilja put trnovitiji i teži.

A više žena u svim područjima djelovanja, posebno onima u kojima se upravlja društvom, samo će doprinijeti da ovaj svijet bude bolji, tolerantniji i sretniji.

S tom mišlju, drage dame, želim da nas Dan žena potakne da još više vremena i truda, svaki dan u godini, posvetimo ravnopravnosti, toleranciji, solidarnosti i općem dobru, vrijednostima koje su vam u srcu i za koje se zalažete.

MO Šemovci i predsjednik Španiček Dragutin

Komentari su zatvoreni.