Dodjela nagrade “Ponos Hrvatske” nedelja HTV 2 u 20 sati.

Napisao Mjesni odbor  20, Sij, 2012   Poslano u Arhiva, Obavjesti

HRT ove godine po treći put, zajedno s 24 sata d.o.o, Agrokorom i Udrugom “Ponos Hrvatske”, surađuje na projektu dodjele nagrade “Ponos Hrvatske”, koju je 2005. godine ustanovio list 24 sata, a dodjeljuje se hrabrim ljudima koji su spremni žrtvovati svoje živote za dobrobit drugih.
Nagrada “Ponos Hrvatske” pod visokim je pokroviteljstvom Predsjednika RH.
Cilj projekta je afirmacija društveno poželjnih oblika javnog djelovanja, ponašanja, pomoći drugim ljudima te poticanja osoba na humanost, poštenje i druge pozitivne akcije.
Ocjenjivački sud u sastavu psihologinja Gordana Buljan Flander, glumica Slavica Knežević i Šime Strikoman, fotograf izabrao je za 2011. godinu 24 heroja, ljude velikog srca, junake modernog doba koji su svojim nesebičnim i nevjerojatnim ponašanjem zadivili hrvatsku javnost.
Ovogodišnji dobitnici su: Olga i Krešimir Župan, velečasni Ivica Zirdum, stolnotenisačica Maja Šuman, frizerke Marija Tašić i Ana Markovinović Žižanović, Mirjana Krnačić Pellizer iz Rovinja, Valentino Pongračić i Matija Mutka koji su spasili prijatelja iz gorućeg automobila, Damir Begović i Nikola Škulec iz Dugog Sela, profesor Dražen Cvetković koji je zaštitio učenika od nasilnih kolega, Osječanka Ena Šarac, mladić Stjepan Mirković koji prikuplja sredstva za siromašne, posthumno humanitarac Damir Gal iz Zagreba, hrabri zaštitar iz Splita Zdenko Milošević, dr. Darko Chudy i Odjel za neurologiju KB Dubrava iz Zagreba, Udruga Crveni nosevi – klaunovi liječnici koji uveseljavaju teško bolesnu djecu po bolnicama, dr. Tomislav Smoljanović, Hrvoje Bilić iz Županje koji je pet puta vratio nađeni novac, Zdenko Husjak iz Osijeka, vatrogasci iz Siska Krešimir Periček, Zlatko Šimović, Bruno Tišljar i njihove kolege, odgojiteljice dječjeg vrtića “Krijesnica” iz Hrvatske Kostajnice, jedanaestogodišnja djevojčica Ranka Njegovanović koja skrbi o svojoj obitelji, policajac Mario Stipetić iz Karlovca, humanitarci iz Bjelovara Danica i Martin Bilić, Mateja Pranješ i Kristijan Mioč koji su spasili stariji bračni par iz jurećeg vlaka te bračni par Ivanka i Ivica Čelik koji su posvojili troje djece svojih umrlih prijatelja.
Novinari HRT-a snimili su 24 priče o tim herojima, a reportaže su emitirane u dnevnim emisijama HRT-a, a večeras pratimo dodjele nagrade Ponos Hrvatske za 2011. godinu u zagrebačkom HNK-u.
Na svečanoj dodjeli priznanja “Srce na dlanu”, skulpture koju je izradio ugledni umjetnik Ivica Propadalo nastupit će Ivana Kindl, Vanna i Ante Gelo sa svojim bandom te KUD Ivan Goran Kovačić.
Redatelj: Tvrtko Grgić
Urednik: Vedrana Međimorec

Nedjelja, HTV 2 u 20,00 sati

Odgovori