NK Bilogorac

Napisao admin  08, Velj, 2011   Poslano u udruge

 U ljeto 2007.g. rodila se ideja o osnivanju drugog nogometnog kluba u Šemovcima. Inicijativu za osnivanje je pokrenula nekolicina građana sa željom da se osnuje klub u kojem bi nogomet igrali i družili se prvenstveno igrači s područja mjesta Šemovci.

 Nakon odrađenih priprema i prikupljene potrebne dokumentacije za osnivanje udruge građana dana 09.09.2007.g. održana je osnivačka skupština nogometnog kluba na kojoj je prisustvovalo 15 članova.

Jednoglasno je donesena odluka o osnivanju nogometnog kluba „Bilogorac“.

Sam naziv kluba izabran je po uzoru na prvi nogometni klub osnovan u Šemovcima 1956.g. Za prvog predsjednika kluba izabran je Josip Varaždinec jedan od inicijatora osnivanja.

Nakon osnivanja i izbora rukovodećih tijela kluba nastavljeno je s aktivnostima potrebnim za daljnje registriranje kluba pri nadležnim tijelima državne uprave i Nogometnom savezu Koprivničko-križevačke županije. Isto tako stupljeno je u kontakt sa predstavnicima NK Šemovci, a u svezi dogovora o zajedničkom korištenju nogometnog igrališta i zgrade u Šemovcima

U 2008.g. jedna od najvećih aktivnosti kluba bila je organizacija malonogometnog turnira. Održan je 13.07.2008.g. na nogometnom igralištu u Šemovcima. Na turniru je nastupilo 14 ekipa iz Šemovaca i okolice i iz susjedne Republike Mađarske. Ekipa NK Bilogorca pružila je vrlo dobru igru tijekom cijelog turnira te osvojila 2. mjesto.

Također se je cijele godine radilo na pripremama kluba za natjecanje pri čemu se misli na sastavljanje momčadi, registraciju igrača, rješavanje statusa igrališta te prikupljanje potrebne opreme za natjecanje.

Uz sve te aktivnosti treba istaknuti i sudjelovanje u obilježavanju dana mjesta Šemovci kojom prilikom je u Šemovcima odigrana prijateljska utakmica između NK Bilogorac iz Šemovaca i NK Podravac iz Virja.

Danas se NK Bilogorac natječe u IV županijskoj nogometnoj ligi Koprivničko-Križevačke županije kojemu je to ujedno i prva natjecateljska sezona. Okosnicu ekipe sačinjavaju igrači iz mjesta Šemovci uz nekolicinu igrača iz susjednih mjesta općine Virje. Trener ekipe je Ivan Sočec iz Šemovaca.

Prvu službenu natjecateljsku utakmicu NK Bilogorac je odigrao 24.08.2008.g. u Goli protiv također novo osnovanog NK Fugaplast, dok je prvu službenu utakmicu na domaćem terenu odigrao 07.09.2008.g. na nogometnom igralištu u Šemovcima protiv NK Jedinstvo iz Pustakovca.

Komentari su zatvoreni.