“On je na se naše boli uzeo..” tekst Ivane Flajs za www.semovci.hr povodom korizme

Napisao Mjesni odbor  08, Ožu, 2014   Poslano u Obavjesti

On je na se naše boli uzeo…

Korizma je priprema za Uskrs. Korizma ima isti smisao kao i križ koji nosimo svakog dana.
Križ nije sam sebi svrhom,nego je put do Uskrsa,put do raja.Križ zato nosimo da na njemu umremo sebi, tj. da umre naš “ja”, da bi u nama uskrsnuo Krist.Divno je to doživio i izrekao sv. Pavao kad je rekao;”Ne živim više ja, nego u meni živi Krist”
Odricanja u korizmi imaju upravo taj smisao da “mi” bivamo manji, a Krist da u nama raste. Ma koliko postili u korizmi,odrekli se slatkiša. mesa i druge hrane ako se nismo odrekli mržnje, zlobe, klevete, nećemo doživjeti svu ljepotu i puninu Kristova uskrsnuća koje je pobjeda Dobra nad Zlom, svjetla nad tamom. Ta pobjeda Dobra nad Zlom, svjetla nad tamom treba se dogoditi u našim srcima. Uskrsli Krist koji je sa nama, ali i u nama u sve dane do svršetka svijeta, uvijek nam daje snagu da se u nama dogodi ta pobjeda. Na nama je samo da mu otvorimo vrata svog srca i da ga zamolimo da zauvjek ostane “zaključan” u našem srcu.
Jedna od najboljih priprema za Uskrs jest svima oprostiti. A oprostiti znaći upravo
oslobodiri srce mržnje i zlobe, od želje za osvetom. Čovjek ja najveći kad upravo kad prašta, jer je tad najslićniji Bogu koji svoju moć najviše iskazuje u milosrđu i u opraštanju grijeha. Nema tog grijeha koji bog ne bi oprostio, koji Isusova krv ne bi mogla oprati. Ne možemo biti toliko uprljani grijehom da nas Isusova krv ne bi mogla oprati i nikad ne možemo biti tako čisti da ne bismo bili potrebni Isusove ljubavi i “kupelji” u Njegovoj krvi. Pred Božjom moći praštanja ne možemo ništa drugo nego biti zadivljeni.

Ivana Flajs, vjeroučiteljica

Komentari su zatvoreni.