Podsječamo Ponos Hrvatske-prof.Cvetković Dražen iz Šemovaca!!!

Napisao Mjesni odbor  02, Velj, 2014   Poslano u Obavjesti

Radim u školi i znam s kakvim se problemima suočavaju prosvjetni djelatnici. Ono što je napravio prof. Dražen Cvetković kad je stao u obranu mog 15-godišnjeg sina Zvonimira zaista zaslužuje svako divljenje, kazala je Nada Radenić, majka dječaka kojeg je u ožujku pred Medicinskom školom u Bjelovaru napala skupina dječaka. Bili su stariji od njega, a išli su u susjednu školu. Pokušavajući prvo riječima zaustaviti nasilno ponašanje, 47-godišnji profesor latinskog jezika krenuo je zaštititi svog učenika koji je tada pohađao prvi razred.
- Viknuo sam im da prestanu. Predvođeni mladićem koji je već završio srednju školu uz psovke su krenuli prema meni. Rukom sam odgurnuo jednog od njih i tada su me zasuli bujicom udaraca. Držali su me za ruke i tukli po glavi i tijelu. Branio sam se dok nisu došli ravnateljica i domari, koji su prekinuli brutalni napad – kazao je Cvetković.
Mladići su mu i dalje prijetili batinama, pa je intervenirala policija i odvela nasilnike.
- Bilo je kolega koji su mi rekli da sam se trebao praviti da ništa ne vidim i ne miješati se u dječji sukob. No tada bi 15-godišnjaka okrutno pretukli i ja jednostavno nisam mogao ostati po strani – zaključio je hrabri profesor, kojeg su učenici nagradili pljeskom.
Od 22 godine radnog staža posljednjih 12 ima u učionicama, a na posao u Bjelovar svakoga dana putuje iz 20-ak kilometara udaljenih Šemovaca nedaleko od Đurđevca.
Ne znaju se razlozi tučnjave
Od sukoba u školi prošlo je godinu dana, a još se nisu rasvijetlili razlozi zbog kojih je skupina starijih mladića maltretirala dječaka. Policija je uhitila huligane i o slučaju obavijestila Državno odvjetništvo za mladež.
Ponos Hrvatske – Udruga za promicanje hrabrosti, humanosti, nesebičnosti.

Komentari su zatvoreni.