Pravilnik ponašanja članova NK Bilogorac Šemovci

Napisao Mjesni odbor  15, Kol, 2013   Poslano u Obavjesti

Pravilnik ponašanja članova NK Bilogorca Šemovci 

Članove koji podliježu ovom Pravilniku NK Bilogorac Šemovci čine slijedeće osobe:

-         Svi registrirani igrači kluba

-         Članovi Upravnog i Nadzornog odbora kluba

-         Članovi Skupštine kluba

-         Treneri i stručno osoblje kluba

-         Počasni članovi kluba

-         Sponzori  kluba

-         Komisije kluba

                          

                                                          Članak 1.

Svi registrirani igrači kluba prilikom održavanja treninga utakmica bilo kojeg ranga ili tipa natjecanja dužni su se na sportskom terenu i oko njega ponašati u skladu s kulturnim normama ponašanja, tj. zabranjeno je bilo kakvo vulgarno ponašanje, psovanje, omalovažavanje svojih ili protivničkih igrača, sudaca, delegata, službenih osoba bilo koje momčadi, navijača bilo koje momčadi i ostalih sudionika događaja. 

Treneri i stručno osoblje kluba prilikom održavanja treninga utakmica bilo kojeg ranga ili tipa natjecanja dužni su se na sportskom terenu i oko njega ponašati u skladu s kulturnim normama ponašanja, tj. zabranjeno je bilo kakvo vulgarno ponašanje, psovanje, omalovažavanje svojih ili protivničkih igrača, sudaca, delegata, službenih osoba bilo koje momčadi, navijača bilo koje momčadi i ostalih sudionika događaja, također su zaduženi za što bolju pripremljenost i motivaciju momčadi u ostvarivanju zacrtanih ciljeva i rezultata.

Članovi Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora dužni su predstavljati klub u skladu s napucima Statuta kluba i u skladu s kulturnim normama ponašanja, tj. zabranjeno je bilo kakvo vulgarno ponašanje, psovanje, omalovažavanje svojih ili protivničkih igrača, sudaca, delegata, službenih osoba bilo koje momčadi.

Počasni članovi i sponzori kluba dužni su predstavljati klub u skladu s napucima Statuta kluba i u skladu s kulturnim normama ponašanja, tj. zabranjeno je bilo kakvo vulgarno ponašanje, psovanje, omalovažavanje svojih ili protivničkih igrača, sudaca, delegata, službenih osoba bilo koje momčadi.

Komisije kluba dužne su se ponašati u skladu s napucima Statuta kluba i ovisno o potrebama i problematici kluba rješavati nastale situacije i probleme nastale kršenjem naputaka Statuta kluba ili ovog Pravilnika, također dužne su pod istim uvjetima određivati i donositi mjere nagrađivanja ovisno od zasluga i interesa kluba, također u svojem odlučivanju dužne su s realnog stajališta, bez osobnih i vanjskih utjecaja i interesa sagledati sve čimbenike nastale situacije i prema odredbama Statuta ili ovog Pravilnika odrediti stegovne mjere ili nagrade ovisno o težini, vrsti i učestalosti prekršaja ili količini doprinosa u radu kluba.

                                                                      Članak 2.

Svi članovi kluba na treninzima, utakmicama i ostalim događajima vezanim za sudjelovanje Nk Bilogorac Šemovci u istima imaju obavezu ponašanja prema odredbama Statuta i Pravilnika bez iznimaka i ustupaka.

 

                                                                     Članak 3.

Kršenjem Statuta ili ovog Pravilnika klub ima pravo sastaviti Disciplinsku komisiju od tri člana iz sastava Skupštine kluba koja će odrediti stegovnu mjeru za učinjeni prekršaj.

                                                                     Članak 4.

Disciplinska komisija može kazniti člana kluba ukorom, vremenskom kaznom(u slučaju da se radi o igraču kluba), izbacivanjem iz članstva kluba ili nekom drugom kaznom za koju smatra da je primjerena načinjenom prekršaju.

                                                                     Članak 5.

Odluka Disciplinske komisije je konačna, te na nju ne postoji mogućnost žalbe.

 

 

 

                                                                                                                                   Nk Bilogorac Šemovci

 

 

 

 

 

 

Komentari su zatvoreni.