Prenosimo članak iz Glasa Podravine

Napisao Mjesni odbor  26, Sij, 2014   Poslano u Obavjesti

IMG_8806 IMG_8801 IMG_8793

7. DANI MJESTA ŠEMOVACA – KRIŽEVO 2013.

 

Žitelji gaje snažan društveni život

 

 

 

Pod nazivom „Šemovčani svome mjestu”, prošloga je tjedna tijekom nekoliko dana trajala proslava Dana Mjesnoga odbora Šemovci. U petak je održana večer kulture, tijekom koje je otvorena izložba šemovačkih umjetnika Damira Barberića, Đure Zvonara, Katice Frtalic, Vesne Vlahović, Vlade Kurtića i Marte Šostarić te etno-zbirka u prostorijama društvenog doma u Šemovcima. Predstavljena je i knjiga „Razglednica Šemovaca„ dr. Darka Kekelja, Marta Šostarić je recitirala, a u glazbenome dijelu nastupili su Zdravko Šoštarić na violini, Tomislav Zvonar na cimbulama i Biljana Španiček na klaviru.

 

U subotu je priređena izložba kolača, položeni su vijenci na groblju, za sve preminule mještane te je održana i svečana sjednica Mjesnog odbora Šemovci, s podjelom priznanja za najuređeniju okućnicu. Uvečer su Šemovci opet bili u znaku kulture – održan je koncert KUD-a Zvirišće, nastupio je pjevački zbor, tamburaški sastav te velika i mala folklorna skupina KUD-a Zvirišće, zatim plesna skupina Cool Angels, a prvi put nastupili su mladi šemovački tamburaši. Druženje je završeno večerom (lovački gulaš) za sve mještane.

 

Tijekom svečane sjednice predsjednik MO Dragutin Španiček pobrajao je izniman niz aktivnosti što su provedene u ovome vrlo urednom i naprednom naselju u sastavu virovske općine. Tom prigodom uručena su tri priznanja za najuređenije okućnice što su ih primili Natalija i Tomica Posavec, Đurđa Holjak i Danica Trupina. Zahvalnicu za sudjelovanje u obilježbi Dana MO Šemovcu dobili su: LU Bilogora Šemovci i istoimena udruga iz Hampovice, KUD Zvirišće i Udruga žena Šemovci, Marta i Zdavko Šostarić, Tomica Zvonar, Đuro Zvonar, Biljana Španiček, Katica Frtalec i Damir Barberić te posebno obitelj Željke i Davora Božića, OŠ Franje Viktora Šignjara Virje i župnik Ivica Bačani, koji je dobio i obećane uramljene fotografije bivših svećenika rođenih u Šemovcima.

 

Među ostalim obraćanjima, bilježimo i najavu načelnika Općine Virje Mirka Peroka da su Šemovci uvršteni u prioritetnu gradnju vodovoda nakon čega će se prići izgradnju pješačke staze duž naselja, što će umnogome olakšati prometnu sigurnost kroz selo kojim se proteže vrlo prometna državna cesta.

 

(db)

 

 

Komentari su zatvoreni.