Prenosimo tekst iz Podravskog lista

Napisao Mjesni odbor  22, Velj, 2011   Poslano u Obavjesti

Penosimo ćlanak Marka Murkovića iz Podravskog lista ojavljenog 21 veljaće 2011.

Vrijedni šemovćani i ove godine planiraju brojne dobrovoljne radne akcije
mještana i članova Mjesnog odbora kako bi uredili selo. Još u sjećnju poćeli su uređivati predio Zvirišće,gdje stari izvor vode i popratne sadržaje planiraju ponuditi turizmu.

Ako općina Virje bude imala novaca, ove bi godine trebali asfaltirati i posljednju nerazvrstanu cestu u dužini tristotinjak metara od magistrale do Zvirišća. U neposrednoj blizini izvora lovci grade Lovački dom, a u Konačkom jarku u planu je uređenje šetnice koja bi omogućavala pola sata hoda po prekrasnoj prirodi-rekao je predsjednik Mjesnog odbora Šemovci Španiček Dragutin. Treba urediti i parkiralište kod crkve i proširiti parkiralište kod mjesnog groblja.
Na križanju magistrale prema Virju potrebno je zbog sigurnosti prometa izgraditi oko 30 metara pješaćke staze. Zbog sigurnosti opskrbe pitkom vodom ove godine planiramo ćišćenje bunara seoskog vodovoda. Sami ćemo održavati javne površine i hortikulturu.
Moramo istaknuti kako su od nove godine ponovno u funkciji i web stranice mjesta šemovci na kojima se mještani mogu informirati o aktualnim događanjima –rekao je Dragutin Španiček.
Najveći problem u Šemovcima kaže je Društveni dom koji je u vlasništvu Poljoprivredne zadruge Virje . Dom koristi samo trgovinu mješovitom robom, a mnoštvo prostorija zjapi prazno jer je nužna obnova cijele zgrade. Općina u Društveni dom ne može investirati dok se ne riješe imovinsko –pravni odnosi, a u Mjesnom odboru nadaju se kako će se problemi riješiti tijekom ove godine.U obnovljenom domu uredili bi etno sobe u koje bi se smjestili prikupljeni eksponati KUD-a Zvirišće a dio prostorije iskoristile bi se za rad udruga. Koliko je Mjesni odbor aktivan, govori i činjenica da je nedavno na njihovu incijativu osnovana udruga informatićara te je postavljena antena za korištenje bežićnog interneta.

Komentari su zatvoreni.