Održana Skupština DVD Šemovci

Napisao Mjesni odbor  14, Velj, 2012   Poslano u Obavjesti

U subotu u Društvenom domo Šemovci održana je redovna skupština DVD Šemovci,uz mnogobrojne goste i uzvanike skupštini je prisustvovalo oko 40 članova DVD Šemovci.

IZVJESTAJ O RADU DVD-a SEMOVCI ZA 201 l.g
Na pocetku izvjestaja o radu u protekloj godini jos jednom bih Vas sve srdacno pozdravio i zahvalio sto ste se odazvali pozivu na ovu skupstinu.
Kao i svake godine prve vece aktivnosti u radu drustva zapocele su pripremama x redovnu godisnju skupstinu. Skupstina je odrzana 19.02.i na njoj je usvojen plan rada za 2011.godinu za koji mogu sa zadovoljstvom istaknuti da je gotovo u svim segmentima realiziran, dok je u nekim napravljeno vise od planiranog. One planove koje nismo u potpunosti realizirali potrudit cemo se da ih realiziramo ove godine.
U daljnjem izvjestaju necu se drzati kronoloskog reda pa cu tako krenuti od za nas najznacajnijeg dogadaja u protekloj godini, a to je obiljezavanje 85 godina postojanja rada Dobrovoljnog vatrogasnog drustva Semovci.
Obljetnicu smo na svecani nacin proslavili 18. Rujna i to primopredajom svecane zastave ispred spremista, mimohodom kroz selo i posvetom u crkvi Svetog Kriza. Nakon mise odrzana je pokazna vjezba Svih DVD-a iz vatrogasne zajednice opcine Virje te svecana sjednica u Sali drustvenog doma na kojoj je bio predstavljen rad drustva u proteklih 85 godina te su podijeljena priznanja zasluznim clanovima drustva.
Koristim ovu priliku da se zahvalim nasem nacelniku i clanu, gospodinu Mirku Peroku ujedno i kumu zastave te opcini Virje na pokroviteljstvu i pomoci kod realizacije proslave.
Takoder se zahvaljujem i clanicama Udruge zena Semovci na pomoci oko realizacije proslave jer dok smo mi slavili one su obavile veliki dio posla i tako nam osigurale da proslava prode u najboljem redu te da se svi gosti
ugodno.osiecaju u Semovcima.
Uz ovo moram istaknuti da je u povodu nase obljetnice Mjesno odbor Semovci izdao knjigu autora Magistra Drazena Podravca o povijesti DVD-a
Semovci te se ovim putem zahvaljujem autoru magistru Podravcu, predsjedniku MO Dragutinu Spaniceku i svima koji su pomogli da se ovaj projekt realizira.
U daljnjem izvjestaju osvrnuo bih se na osposobljavanje kadrova. Tako smo u protekloj godini na razna osposobljavanja uputili 11 nasih clanova.
U sklopu osposobljavanja u organizaciji VZO-a Virje iz DVD-a Semovci osposobljena su:
-2 clana za zvanje vatrogasna mladez
-2 clana za zvanje vatrogasac
-i clana za zvanje vatrogasac I klase
Istodobno u Koprivnici u organizaciji Vatrogasne zajednice Zupanije odrzano je osposobljavanje za zvanje vatrogasni casnik gdje su iz DVD-a Semovci osposobljena 3 clana.
U Koprivnici te u zrakoplovnoj bazi Lucko odrzana je obuka za gasenje sumskih pozara potpomognuto helikopterom na kojem je osposobljen jedan nas clan.
Sto se tice intervencija u 2011. godini imali smo cetiri pozara otvorenog prostora koje smo uspjesno ugasili i sanirali.
Od ostalih intervencija treba istaknuti
-Osiguranje spaljivanja granja kod groblja
-Osiguranje paljenja Ivanjskog kresa kod Vage gdje smo zbog
pogorsanja vremenskih uvjeta i opasnosti za okolne knee ugasili
vatru i sanirali ostatke zgarista
-Dostava vode KUD-u Zvirisce za njihov projekt namakanja lana
-Zalijevanje igralista u sklopu priprema NK Bilogorac za
malonogometni turnir
-Usluzna dostava vode gractanima
U ovom dijelu treba spomenuti i dezurstvo u sklopu zetvene sezone koje je proteklo bez poteskoca i dojava o pozaru.
U natjecateljskom dijelu bili smo cijele godine aktivni sto pokazuje i podatak da smo na opcinskom natjecanju u Hampovici nastupili sa pet
te
Ekipa muske mladezi nastupala je u natjecanju za 2. Kup HVZ-a za mladez te je nastupila na cetiri natjecanja od pet mogucih.

U Koprivnici smo zauzeli 10 mjesto, u Popovaci 17 mjesto, u Cazmi 11 mjesto dok smo u cakovcu zbog greske ostali bez plasmana.
U ukupnom poretku zauzeli smo 13 mjesto od 13 ekipa koliko je uvrsteno u konacni poredak za 2. Kup HVZ-a za mladez. Tu treba istaknuti da je kroz svih 5 natjecanja koja su se bodovala za kup u nasoj kategoriji proslo vise od 60 ekipa ali je samo 13 ekipa zadovoljilo uvjete za uvrstenje u konacni poredak. Tu se moram zahvaliti DVD-u Virje na pomoci oko realizacije odlaska na navedena natjecanja.
Kako je vec navedeno na opcinskom natjecanju smo sudjelovali sa 5 ekipa i ostvarili sljedece rezultate:
-Djeca muska 4 mjesto
-Mladez muska 3 mjesto
-Seniorke A 1 mjesto
-Seniori A 2mjesto
-Seniori B 2 mjesto
Na zupanijskom natjecanju u Virju i ako su sve ekipe imale pravo nastupa zbog raznih obveza clanova nastupili smo s 3 ekipe i ostvarili ove rezultate:
-Djeca muska 18 mjesto
-Mladez muska 4 mjesto
-Seniori A 21 mjesto
Nastupili smo i na dvoranskom natjecanju u spajanju usisnog voda, 1. Martinjski kup Dusana Koscica u Virju sa dvije ekipe od cega su
-Seniorke A zauzele 6 mjesto i nastupile i u superkupu
-Seniori A zauzeli 19 mjesto
U sklopu proslave dana opcine Virje docekali smo tradicionalnu budnicu kroz mjesta opcine. Sudjelovali smo u svecanoj povorci kroz mjesto Virje, svetoj misi u crkvi Sv. Martina te na svecanoj sjednici opcinskog Vijeca na kojoj smo primili zlatnu plaketu opcine Virje na podrucju Vatrogastva.
Sudjelovali smo u proslavi i javnoj vjezbi u povodu 60-te obljetnice DVD-a Rakitnica.
Od ostalih aktivnosti treba istaknuti:
-Kupnju 4 svecana odjela i to dva zenska i dva muska
-Nabavili smo od prijatelja drustva dva zastitna odjela marka Bristol
-Izradene su sprave za stafetnu utrku mladezi

-Ofarbana je cijela unutrasnjost spremista
-Ofarbana je fasada na spremistu
-Postavljeni su rubnjaci ispred spremista i postolje za zapreznu spricu
-Ofarbana je zaprezna sprica
-Postavljen je natpis DVD SEMOVCI na krov spremista
-Cijele godine odrzavali smo poligon za vjezbu te prostor ispred
spremista i park pored skole
Takoder treba napomenuti da smo imali provalu u prostorije spremista gdje na srecu nije prouzrocena nikakva materijalna steta.
Da bi se svi planovi realizirali i postigli navedeni rezultati tijekom godine odrzano je 16 sastanaka clanova drustva na kojima se je koordinirao rad i pojedini zadaci.
Na kraju ovog izvjestaja jos jednom bih se zahvalio opcini Virje i nacelniku Mirku Peroku, VZZ i VZO-u, svim sponzorima i prijateljima drustva na njihovoj pomoci radu DVD-a SemovcG^hvalio bih se i svim clanovima koji su svojim radom i zalaganjem postigli sve naveden rezultate.
Ukoliko sam nesto izostavio ili krivo naveo Molim da me ispravite i nadopunite u raspravi!
HVALA
Tajnik : Kurtić Ivan

Slike snimio: Kurtić Vlado

Komentari su zatvoreni.