Uskrsna poruka župnika Ivice Bačanija

Napisao Mjesni odbor  06, Tra, 2012   Poslano u Obavjesti

Životvorac je uskrsnuo!

 

Draga braćo i sestre u Kristu!

Uskrs je! Gospodin je uskrsnuo od mrtvih. Uskrsnuo je na novi život o kojem ni ne sluti naše iskustvo ovozemnog, ograničenog i krhkog života. Pogledajmo Isusov grob koji je ostao prazan. Snaga groba i smrti nije ga mogla sačuvati u svojoj tami, jer je Isus ljubio iznad svake ljudske moći i sile. Tama groba nije mogla zadržati onoga koji je na križu svojom ljubavlju pobijedio smrt. Radujmo se jer Krist je uskrsnuo! Njegovo uskrsnuće i njegova snaga potrebna je srcima svih koji više ne vjeruju u smisao i snagu prijateljstva i stvarnost dobrote u ovome svijetu tame. Njegova snaga potrebna je svima koji misle da je praštanje slabost i da mogu sebi osigurati život mržnjom na sve što je sveto, klevetom, ogovaranjem i razaranjem obitelji. Upravo danas nam je na osobit način potrebna snaga Krista uskrsloga, snaga koja prkosi svakome zlu i svim zlim silama. Molimo da Gospodin uskrsne u svim onima koji su dopustili da ih obuzme mržnja. Molimo Ga da uskrsne i u nama svaki puta kad doprinosimo da klica zla, mržnje i osvete dotakne prostore naših duša. Danas je Uskrs, a to je i naš blagdan. Mi smo Isusovi učenici. Neka Isus uskrsne u nama svojim učenicima. Koliko puta smo se i mi nadali, koliko puta smo i mi iščekivali ono što nam nije moglo biti dano, a kad su nam potonule sve lađe koliko smo se puta željeli vratiti na staro! Neka Uskrsli u nama ukloni sve ono staro, neka nam podari novu nadu, novu snagu ga slijedimo, da ga shvatimo u tajni njegova vazmenog otajstva, u otajstvu njegove smrti i uskrsnuća.

Kako je samo Gospodinovo uskrsnuće danas potrebno našim obiteljima! Ima toliko mladih ljudi koji se boje braka i ne žele osnovati obitelj. Neka Uskrsli Gospodin i njima poruči ono što je rekao svojim učenicima na dan svoje pobjede: „Ne bojte se! Ja sam!“ Koliki su se umorili u bračnoj ljubavi i misle da nemaju više snage praštati i miriti se! Takvima živi Gospodin govori: „Mir vama“! Koliki su razočarani svojom djecom. Za njih su imali svoje vizije i planove, a djeca su ih razočarala i krenula lošim putem. Takvima neka ne ponestane snage  da prihvate i vole svoju djecu takvu kakva jesu. Neka im ne nestane vjere da jedino Isus može učiniti u srcima njihove djece ono novo što oni od njih priželjkuju. Isus želi uskrsnuti u srcima koja su već umorna od neuzvraćene ljubavi i misle da je bolje odustati od služenja i od ljubavi.

Danas svijet više nego ikada treba uskrsnuće vlastita života, svijet treba uskrsnuće nove nade. Isusovo uskrsnuće jedina je stabilna točka koja sve pokreće, od koje sve polazi i koja sve privlači. Kristovo je uskrsnuće stvarnost koja više nema završetka, jer kao što kaže sv. Pavao: „Krist jednom uskrišen, više ne umire“. Zasvagda je pobijedio smrt. Neka u nama ostane trajno prisutna nova nada, neka se u našim mlakim udovima razbukti život i prosije nova radost u našim umornim danima. Neka prostruji proljeće novosti i života u našim selima i gradovima.

Gospodinovo uskrsnuće, neka nas oslobodi od svakoga zla, neka otme sjeni smrti sve one koji su već preminuli i neka nas sačuva od mrtvila u našem sadašnjem životu.

Sretani i blagoslovljen Uskrs želi Vam vaš župnik! 

Neka vas Gospodin blagoslovi!                                                         

 vlč. Ivica Bačani

Komentari su zatvoreni.